Dags att planera sommarens semester

Det må fortfarande vara kallt och vitt ute, men mina tankar är betydligt soligare. Jag sitter nämligen här och funderar lite över semestern. Ni vet, den där på sommaren. Då solen (förhoppningsvis) skiner, och det (förhoppningsvis) är varmt i sjöarna. Jag vet, det är svårt att tänka sig just nu, men sommaren kommer faktiskt. Förr eller senare. Och mitt jobb vill gärna att man ska planera sin semester i tid. Alltså när man ska ha semester. Så det har jag gjort nu, och då kan jag väl lika gärna börja på att planera för vad jag ska göra på semestern också.

En tur till Dalarna?
Jag och min fru har länge pratat om att vi skulle vilja åka till Dalarna, och jag tror att den här sommaren kan bli sommaren som vi gör det. Det vore himla mysigt, och jag har googlat runt lite och hittat ett hotell i Tällberg som verkar hur trevligt som helst. Det har verkligen där där dala-atmosfären som man vill åt när man åker till Dalarna, med folkdräkter och hela köret. Väldigt bra recensioner har det också.

Upptäck Sverige
Vi stöttar ju gärna besöksnäringen i Sverige och väljer hellre resmål inom vårt land än att åka utomlands. Det finns ju så väldigt mycket vackert att upptäcka i Sverige! Att landet är så långt gör ju att det finns en stor variation i natur, och vi har både kuster och inland. Dessutom gör vi miljön en tjänst när vi skippar flyget till mer avlägsna resmål. Det är visserligen inte så miljövänligt att bila runt heller, men vi har en hybrid så det känns ändå överkomligt. Tåg är självklart ett alternativ, men när man har mindre barn så vill man gärna kunna styra själv när man ska stanna och liknande, och dessutom vill man bespara de andra tågresenärerna stöket som kan bli när barnen blir lite uttråkade…

Lämna en kommentar