Eddie är här

Nu har lilla Eddie bott hos oss i en vecka ungefär och han verkar trivas bra! Att ta in en valp i huset är alltid en omställning. Det är som att ha ett litet barn ungefär. Man måste passa på valpen så att den inte hittar på något bus och man måste ta ut den ofta. Och då menar jag verkligen ofta. Ju oftare man tar ut den desto snabbare blir den rumsren. Man ska ta ut valpen efter mat, lek och sömn, och någon gång däremellan om man tror att det behövs. Sedan gäller det förstås att berömma ordentligt när den gör ifrån sig ute så att den förstår vad man vill.

Jag har haft hund förut men det var ganska länge sedan jag hade valp, så även om jag har erfarenhet är det ändå lite svårt att veta vad man ska vänta sig. Det brukar nämligen vara så att man bara kommer ihåg de bra sakerna, som hur mysigt valpar luktar och hur söta de är. Att de bits som pirayor och att de förstör finaste soffan förtränger man av någon anledning… Det är väl lite som när kvinnor föder barn antar jag. När barnet väl är fött minns man inte smärtan, för i så fall skulle man aldrig mer våga föda barn. Lite så har jag hört att det är i alla fall.

Dessutom är ju alla valpar olika. En del är små monster och andra är lugnare. Eddie är busig men han sover också mycket. En helt normal valp med andra ord. Än så länge har han inte gjort några större hyss, och vi har varit duktiga på att ta ut honom så vi har bara behövt torka upp två olyckor hittills. Det ska nog gå bra det här!

hund

Lämna en kommentar