En garageports död…

Dags att skaffa ny garageport och det av två anledningar, båda bra. För det första så har den nuvarande börjat bli lite sned och vind, och det är nog åldersproblem. Det skulle säkert kunna gå att fixa någorlunda, men det är ändå bara en tidsfråga innan den ger upp för gott. Det andra skälet att att det är en vipport. Vipportar är ju bra på sitt sätt, men ändå: det finns alternativ som är bättre på de flesta vis. Det vi ska skaffa nu är en takskjutport i stället, och en med motor och fjärrkontroll. Det går säkert att få vipportar med automatisk öppnare också, men på vår gamla skulle det nog bli svårt att montera en.

Men det finns ett annat mycket bra skäl till att skaffa en takskjutport: den tar upp mindre utrymme. När en vipport är öppen så tar den inte upp så värst mycket utrymme utan försvinner under taket. Men när man öppnar den så behövs det ju en del ledigt utrymme. Med en takskjutport så tar det inget extra utrymme när man öppnar och stänger, och eftersom vår garageuppfart inte är så stor så förenklar det det hela lite grann. Vi kommer inte längre att behöva oroa oss för att garageporten ska slå i bilen om vi stannar den alltför nära.

Vi har också hittat en bra återförsäljare som vi ska köpa den ifrån: Sandöporten. Det verkar vara ett rätt så nystartat företag, men de verkar definitivt vara bra, med högkvalitativa portar till bra pris. En garageport från Sandöporten vet vi ingen som har (vi har frågat runt bland vänner och bekanta), så det känns lite spännande. Men om allt håller vad det lovar så kommer vi helt klart att bli nöjda med vår nya garageport. Den som lever får se!

Lämna en kommentar