En tuff dag på jobbet

Jag pratar inte så mycket om mitt jobb som djurskyddsinspektör, dels för att jag vill kunna koppla bort det när jag inte jobbar (det kan vara ganska hemskt ibland) och dels för att jag inte vill riskera att hänga ut någon. Det är ju så att vissa människor inte vet eller förstår att de gör fel. Vissa kan tro att de gör rätt eller rentav göra fel av kärlek, om ni förstår vad jag menar.

Sedan finns det förstås de som är regelrätta djurplågare också, men vi har ändå ett ganska bra förhållande till djur i Sverige om man jämför med andra delar av världen, så man får vara glad att de riktigt hemska uppdragen i alla fall kommer mer sällan än ofta. Ibland är det mer och ibland mindre. Nu har det varit ganska lugnt ett tag, men igår var en tuff dag.

Jag ska inte gå in på några detaljer, men ärendet handlade om misskötta hästar. Och de var inte bara lite misskötta utan väldigt mycket misskötta. En av dem hängde bara kvar i livet i en tunn tråd. Den fick vi tyvärr avliva på plats, men de två andra som veterinären bedömde att man kunde rädda kommer förhoppningsvis att få nya hem med massor av kärlek, om de nu överlever.

Det kan vara svårt att förstå hur sådan här djurmisshandel kan pågå utan att någon märker det. Men när det gäller hästar som står i stall dygnet runt och året runt  på en gård utan många grannar så kan det faktiskt bli så. Man undrar ju varför ägarna ens vill ha djuren med tanke på att de inte tar hand om dem och att de inte går att använda till något. Den gåtan kommer jag nog aldrig att lösa hur många år jag än jobbar.

En dag som den är det skönt att komma hem och släppa arbetet och istället tänka på det som är roligt här i livet. Som till exempel att vi har tingat en liten valp som kommer att flytta in här om några veckor. Det är en liten kille av rasen golden retriever. Här kommer två bilder på sötisen. Känsliga tittare varnas! 😉

valp1valp2

 

 

Lämna en kommentar