Jobbresan till Dalarna förenades med nöje

Som många av er vet så var vi under förra veckan uppe och utforskade turismen och näringslivet i Dalarna. Förutom att vi träffade många olika eventbyråer, näringslivspolitiker och företag så fick vi faktiskt och tid över till lite nöje. Vi tänkte att camping dalarna ska kännas på riktigt, och vi checkade därför in på ett ställe i Älvdalen för att få en chans att lyssna på härligt dalmål, och förena boendet med lite kvällsaktiviteter.

En härlig camping med bra fiske
Eftersom vi också arbetar med frågor som berör bland annat campingar så är det alltid intressant att besöka sådana ställen ”under-cover” så att säga. Just campingar brukar ju uppvisa en hållbarhet genom traditioner och rekommendationer som ger återkommande besökare, samtidigt som dom blir otroligt beroende av säsong. Men det här tyckte jag var en plats som levde upp till mina förväntningar, helt klart. Så om ni ska campa i Dalarna så rekommenderar jag varmt att ni spanar in www.alvdalencamping.se och funderar det som ett alternativ.

Om man tycker om att fiska så fanns det bland annat en nybörjarkurs i flugfiske där. Vi körde inte det denna gång, men Göran blev sugen på att åka upp själv en helg senare i sommar och vara med på det. Det gick tydligen att göra ända fram till oktober, så det var inte superbrådskande.

Hyrde cykel och tog oss runt
Eftersom vi ville göra en klimatsmart resa så tog vi chansen att hyra cykel direkt på campingen, och det blev sedan det enda fordonet vi använde under vår vistelse. Det mesta gick att nå relativt enkelt från cykeln, så ”varför inte” liksom. Om man gillar mountainbikecykling eller crosscountry terräng fanns det speciella cyklar att hyra för det också. Det fanns ett riktigt bra utbud måste jag säga, bra tänkt där! Av fem flugor så ger jag campingen 4, helt klart. Och enda orsaken till att jag inte ger 5 poäng är för att jag fick leta lite efter personal när vi kom dit. Men det tog inte så himla lång tid egentligen, men det är väl det enda jag kunde se förbättringspotential i just nu.

Lämna en kommentar