Köpa sommarstuga eller inte?

Ni som har läst den här bloggen ett tag vet att jag brinner för hållbarhet. En av mina hjärtefrågor är turism och hållbar besöksnäring. Turism är nödvändigt för att Sverige ska växa.

Semestra i Sverige

Jag brukar sällan åka utomlands på semestern. Inte bara för att jag är en hemmakatt, men också för att det är en miljöfråga. Hållbarhet är väldigt mycket mer än bara en god tillväxt.

Just nu befinner jag mig i ett intressant skede av mitt liv. Jag och familjen funderar nämligen på att köpa en sommarstuga. Det är en liten röd stuga som ligger knappt en timme från mitt hus. Jag skulle säga att det är ett renoveringsprojekt. Stugan behöver målas om. Vi skulle behöva ringa dit en målare, men också en takläggare och någon som kan hjälpa oss att få ordning på uppvärmningen. Den här stugan är med andra ord ett stort projekt att åta sig.

Ekonomiska frågor

Det kommer att kosta en hel del pengar att rusta upp stugan. Fråga är då; ska vi lägga våra besparingar på en sommarstuga eller ska vi fortsätta att turista i olika delar av Sverige? Vad är mest gynnsamt?

Jag tycker om att röra på mig, det vet ni nog redan, eftersom att jag då kan samla information om olika turistverksamheter runt om i Sverige och få nya intryck. Samtidigt har jag blivit allt mer sugen på att lägga alla äggen i en korg och få en trygg punkt utanför vårt nuvarande hem. Vi får nog ta och ha en omröstning hemma om det här. Skriv gärna till mig om ni har några goda råd. Det är ganska skrämmande att köpa en stuga eftersom att det är en så pass stor investering.

Lämna en kommentar