Lite mer om mig

Jag tänkte passa på att presentera mig själv lite mer ingående. Jag heter alltså Oskar och jag är 38 år gammal. Jag bor i den vackra staden Lysekil tillsammans med min fru Hanna och våra två söner Melwin som är fem år och Lucas som är tre år. Vi bor i en villa från 40-talet som vi köpte som renoveringsobjekt och nu har lyckats få fason på. Det finns fortfarande en del kvar att göra, men i grund och botten ser det ut som vi vill ha det. Det finns ju alltid något att göra på ett hus så arbetet tar aldrig slut, men å andra sidan tycker jag om att pyssla med huset. Det ger en skön avkoppling från jobbet.

lysekil
Vackra Lysekil

Jag arbetar som djurskyddsinspektör, vilket betyder att jag åker runt och kontrollerar anmälningar som kommit in på djurägare. Det kan till exempel handla om att någon har sett en halt häst gå runt i en hage eller att en person låter sina hundar gå ute dygnet runt utan skydd för vädret. Vissa uppdrag är väldigt hemska, men de allra flesta är lyckligtvis bara mindre anmärkningar eller rena missförstånd. Jag trivs med mitt arbete, och man lär sig att koppla bort sina egna känslor när man ser hemska saker. Det viktiga är att man är en röst för djuren. Trots det är det förstås lite påfrestande, och då är det skönt att kunna exempelvis pyssla med huset eller umgås med familjen som avkoppling.

Jag älskar att resa, och jag och Hanna har rest en hel del tillsammans. Sedan vi fick barn har det inte blivit så mycket resande, men vi hoppas att det kommer att ändras så fort de blir lite äldre. Jag har bland annat varit i Japan, Australien, Chile, Egypten och Italien. När jag reser försöker jag så mycket jag kan att vara snäll mot miljön, det vill säga resa miljövänligt om det finns möjlighet och tänka på min egen påverkan på miljön. Det gör jag även hemma eftersom det är väldigt viktigt för mig. Det var väl ungefär det jag hade att berätta om mig själv den här gången!

Lämna en kommentar