Man lär så länge man lever

Mina föräldrar har ganska nyligen flyttat till lägenhet då de kände att de inte hade orken att ta hand om ett stort hus längre. Jag hjälpte dem med försäljningen av huset, och jag måste säga att jag trodde aldrig att det skulle vara så mycket att tänka på när man säljer ett hus. Som köpare av hus vet jag att det är otroligt mycket som man måste ha koll på, och att man måste göra grundliga besiktningar eftersom man trots allt köper huset i ”befintligt skick” och inte kan få ersättning för fel om det är sådana fel som borde kunnat upptäckas vid en grundlig undersökning. Det ligger väldigt mycket ansvar på köparen medan säljaren i princip bara måste se till att alla kända fakta finns på bordet. Man kan ju till och med friskriva sig från dolda fel, ofta då genom att sälja huset något billigare.

Men i och med den här erfarenheten har jag lärt mig att det inte är en dans på rosor som säljare heller. Det är nämligen så att mina föräldrar och paret som köpte huset har hamnat i en tvist, och det handlar just om ett hävdat fel i det sålda huset. Jag har aldrig varit i sådan situation tidigare och hade egentligen ingen koll alls på vad man skulle göra, men jag googlade lite och hittade Bostadsjuristernas sida som handlar om hur hur man hanterar en tvist som gav mig lite mer kött på benen. I samråd med mina föräldrar kontaktade jag också Bostadsjuristerna, så nu ska de hjälpa oss att försöka få rätsida på saken.

Det känns skönt att få hjälp av proffs som vet hur man hanterar sådana här problem, och även om vi bara har träffats en gång än så länge så har jag redan lärt mig massor om ämnet. Nu hoppas jag att det löser sig på ett sätt som gör alla nöjda!

Lämna en kommentar