Nu gäller det att synas i mörkret

Nu har vi kommit till den tiden på året då det blir mörkt redan innan man går hem från jobbet. Som vi alla vet så är reflexer viktigt för att man ska synas i mörkret, men ändå är det väldigt många som inte använder reflex. Jag vet inte riktigt hur man ska nå ut till dessa människor, men jag försöker i alla fall göra det jag kan genom att påminna er här på bloggen.

Även om man tror att man syns ute så kan det vara väldigt svårt att se när sitter i en bil. Det spelar ingen roll om det finns gatlyktor, det kan ändå vara svårt att se. Jag vill inte säga att man får skylla sig själv om man påkörd för att man inte har reflexer, men det är ju en så enkel sak att använda. Och tänk att som bilförare behöva leva med att man körde på någon för att man inte såg och därför inte hann stanna.

Nej, se till att använda reflexer nu! Och tänk på att göra det även om ni bara ska gå hem från jobbet eller gå till affären. Olyckor kan hända även under korta promenader, och det är förstås inte bara när man går som man ska ha reflex utan även när man cyklar. Sprid ordet, för det kan tydligen inte göras tillräckligt mycket!

Lämna en kommentar