Ny blogg!

Varmt välkommen till min nya blogg! Jag som skriver här heter Oskar, och anledningen till att jag startade den här bloggen är för att ha någonstans att vädra mina åsikter kring besöksnäring i Sverige. Det är nämligen ett ämne som jag brinner för då jag anser att vi måste ta mer ansvar för detta. Det är ett område som ständigt ökar, och i takt med det ökar också exempelvis miljöförstöringen. Vi tjänar mycket pengar på turistnäringen, men vi måste lära oss att ta ett ekologisk, socialt och ekonomiskt ansvar om vi vill att det ska hålla i längden och bevara detta för kommande generationer samtidigt som vi gör Sverige mer attraktivt.

Jag kommer alltså att skriva en hel del om detta, men bloggen fungerar också som min personliga plats att ösa ur mig andra tankar och funderingar, till exempel om vad som händer i min vardag och om andra saker som jag tycker är värda att skriva om. Ibland skriver jag lite mer allmänt om exempelvis mina tankar om miljön, ibland kanske jag tipsar om något som jag själv har bra erfarenhet av. Så förvänta er lite allt möjligt med andra ord. Tanken är att jag ska uppdatera bloggen ofta så att den får ett värde för läsarna, men innehållet kan som sagt variera.

Anledningen till att jag är intresserad av besöksnäring är framförallt för att jag är engagerad i vår miljö och vårt samhälle, men också för att jag själv älskar att resa. Jag har med andra ord själv ganska stor erfarenhet av att vara besökare, och jag vet hur viktigt det är att destinationen tar ett ansvar för sina besökare – både för själva besökaren men också från ett hållbart perspektiv vad gäller miljö, samhälle och ekonomi. Jag hoppas att ni tycker om min blogg, och jag tar gärna emot kommentarer!

Lämna en kommentar