Trädgårdsfunderingar

När det gäller huset är det så gott som klart inomhus. Visst finns det en del saker som fortfarande behöver åtgärdas, men det går också helt klart att bo i det så som det ser ut nu. Det som vi vill göra nu är mest bara för vår egna smak och stil. Till exempel är vi inte helt nöjda med inredningen i köket, men å andra sidan vill vi inte heller kasta ut något som fortfarande fungerar. Det får helt enkelt bli i framtiden när vi har slitit lite mer på det eller när vi hittar någon bra deal som man bara inte får missa.

En sak vi däremot ska ta tag i till våren och sommaren är trädgården. Vi har egentligen inte gjort något åt den sedan vi flyttade in, och som den står nu ser den lite risig ut. Det är visserligen några fina äppelträd och krusbärsbuskar, men det är inte en optimal trädgård att ha småbarn i. Vi vill kunna ge barnen möjlighet att sparka fotboll, kanske sätta upp en gungställning eller en studsmatta. Det är helt enkelt för lite plats i trädgården, och dessutom är det inte så roligt att klippa gräset när man får gå som i en labyrint.

Dessutom skulle vi vilja fräscha upp altanen på sidan av huset. Vi skulle gärna vilja bygga en ny som är större och som delvis har tak, där vi har plats att sola, grilla och äta middag tillsammans. Jag är ganska händig så jag skulle kunna bygga den själv, men det kostar ju ändå en hel del så vi får se vad vi har råd med. Det är ju viktigt att det blir ordentligt gjort så att det håller länge, och då kan man inte köpa virke av dålig kvalitet. Min fru Hanna skulle vilja ha ett uterum, så det finns vissa planer på det också. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Lämna en kommentar