Vad är ett bra snickeri?

Vad är det som utmärker ett riktigt bra snickeri? Det är inte en helt lätt fråga att svara på. Men det finns ett antal detaljer i det hela som det är bra att hålla koll på, delar som berättar om snickeriet i sig är seriösa eller inte. Här kommer det en lista på sådant som är bra att kolla upp på olika snickerier innan man beslutar sig för att beställa från dem.

F-skattsedel
En F-skattsedel är ett måste. Har inte företaget en sådant så kan du räkna med att de helt klart inte har rent mjöl i påsen, och med andra ord blir det ett risktagande från din sida om du väljer att kontraktera dem. Risken finns att du dels kommer att bli lurad, förlora pengar eller kanske utsättas för svartbygge och rent tekniska problem i bygget.

Referenser
Bland det viktigaste du som privatperson kan kolla upp hos ett företag är hur de har presterat på liknande arbeten hos tidigare kunder. Genom att kolla upp referenser och fråga om hur lång tid det tog, om de höll tidsramen och budgeten, samt hur det var att samarbeta med dem. Genom att få bra svar på dessa frågor kommer du att kunna sålla ut en hel del firmor som inte har gjort speciellt bra ifrån sig.

Offerter
Ett mycket bra sätt för dig som beställare att kontrollera ett vettigt snickeri är genom att begära in offerter från olika företag. När du väl får tillbaka prisförslagen på arbetet så kommer du att märka att många av dem håller sig inom liknande ramar, beträffande priset. Är det så att någon eller några av dem istället har ett väldigt billigt pris så kan det bero på att de inte gjort ett speciellt bra prisunderlag, vilket i sin tur kommer att bita tillbaka och kanske till slut kosta mer än vad det gör med övriga snickerier.

Lämna en kommentar